top of page
Vinter
kiwi.jpg
søen vinter
Blomster
Blomst

Spørgsmål og svar

Hvem er opholdet for?

Svar:

Målgruppen er stressramte/udbrændte voksne. Det kan være normalt at angst er en del af symptombilledet samt depressionslignende symptomer. Man kan godt være i medicinsk behandling igennem egen læge med lykkepiller, men tal lige med os inden tilmelding.

Hvordan ved jeg om jeg er er stressramt/udbrændt?

Svar:

Det kan være at man selv skal vurdere om ens symptomer er så voldsomme at man selv må tage beslutning om behandling. Det er ikke muligt at fastslå en diagnose ved blodprøver eller andet. Jo, fysiologiske reaktioner kan fx måles, så som ændringer i hormoner og andre stoffer, der er målelige i biologiske væsker; blod, spyt og urin, og andre fysiologiske reaktioner kan være ændringer i blodtryk og hjertefrekvens - MEN om ens tilstand er forårsaget af stress må bedømmes udfra tilstand og erfaring - sådan er det med syndromer. Ordet ”syndrom” er græsk og betyder ”knyttet til”.

Logo_blåRGB.jpg

Citat fra en gæst:

“Kan der ligge en unik viden om så kompliceret et sygdomsbillede så langt ude på landet? - Ja det kan der!”

Terapihaver – er det noget nyt?.

Svar:

xx

Motion:

Er det godt med motion?

Svar:

Motion får man anbefalet som behandling for stress og udbrændthed – men det er ikke godt for udbrændte fordi intens motion øger kroppens niveau af stress.

Er man kollapset med stress og sygemeldt, er kroppen ikke i stand til at restituere effektivt i forbindelse med intens motion.  

Bevægelse – gåture – ”blid motion” – yoga m.m. der tilpasses stress/udbrændte er godt.

Kan det gøre en forskel?

Svar:
For mennesker, der er udbrændte, er det
nødvendigt at erkende, at ydeevnen er meget lav. Nogle har endog været sygemeldt fra deres arbejde i længere perioder. 

Det er vigtigt for stressramte/udbrændte at få fuldstændig fred og ro fra dagligdagens ydre påvirkninger og indtryk i en sammenhængende periode. 

Rehabiliteringsvejledning, kropterapeutisk behandling, forplejning og overnatning er essentielle dele af rehabiliteringen.

Kan man være der i kortere tid end 9 dage?

Svar:

Når det er første gang man er hos os skal man være her i 9 dage. De følgende gange kan man vælge 5 dage hvis der er plads på holdene.

Vi tilbyder 10-11 hele året og der er ingen "højsæson" - mennesker har brug for behandling uanset årstiden, og naturen er velegnet både forår, sommer, efterår og vinter

bottom of page