top of page
Treppe Odsherred Terapihave
Søløve i badeværelse Odsherred Terapihave
Gang 1. sal Odsherred Terapihave
Treppe til 1. sal Odsherred Terapihave
Entre Odsherred Terapihave

praktisk om opholdet

Indendørs har vi et stort opholdsrum på 250m2 med højt til loftet og varme i gulvet, og stedet er indrettet med møbler fra forskellige perioder af den nærmeste fortid. Rummet har den afslappende og kravfri atmosfære, der er så nødvendig for rehablitering. Gæsterne overnatter i enkeltsoverum. Alle måltider er inkluderet i prisen.

Fred og ro i stilletiden

I “egentiden” skal der være stille i opholdsrummet, dog må her gerne være de lyde stille aktiviteter frembringer. Udenfor måltider og kaffe/te pause må her ikke samtales. Hvis der er gæster som har behov for at samtale må disse føres udenfor, f.eks. under en gåtur på landevejen, så gæster der hviler forbliver uforstyrrede.

Under stilletiden indendørs kan man foretage sig stille aktiviteter: feks. lægge kabaler, lægge puslespil, læse, skrive eller have et håndarbejde med. Vi har puslespil og spillekort til kabaler.

Stedet er tilpasset netop udbrændte/stressramte klienters behov for ro og forudsigelighed og giver mulighed for aktivitet, der tilpasses klientens ydeevne, samt hvile og fordybelse.

Rehabiliteringsvejledning og kropterapeutisk behandling er en del af opholdet, ligesom en forudsigelig skemalægning af døgnet. Desuden er her perioder med stilhed og hver dag mulighed aktivitet i haven. Vores ophold er tilrettelagt, så deltagerne kan øve sig i at genfinde balancen mellem hvile og aktivitet.

Her er nærværsøvelser i naturen hver formiddag og eftermiddag. Indledningsvis får deltagerne en vejledning i opholdets muligheder, samt en individuel vejledning af en psykoterapeut.

I slutningen af opholdet er der ligeledes vejledning i at anvende et skema hjemme.

Egentid og stille perioder

Vi har perioder med egentid og stilletid hvor gæsterne ikke indbyrdes taler sammen, og vi har reglen om at gæsterne undlader at fortælle hinanden hvorfor de er kommet

 

  • Der skal være stilhed i hvileperioderne/egentiden. Hvis nogle gæster ønsker at samtale i disse perioder, går man en tur udenfor på vejen.

  • Det kan være en ide at aftale med familie og venner at man undgår opkald der handler om "hvordan det går". Det er nødvendigt at få ro og tid. Man kan aftale helt at undgå telefonopkald og bede familie/venner at ringe til Odsherred Terapihaves telefonnummer. Hvis der opstår noget akut, så giver vi beskeden videre hurtigst mulig.

  • Brug af mobil: Der er forholdsvis svage modtageforhold i hele området. Mobiltelefonerne skal være slukkede eller indstillet på lydløs. Der må kun tales i mobiltelefon udendørs (ved vejen) af hensyn til alle gæsters behov for ro under opholdet.

  • Under opholdet bedes man undlade at tale om ens erhverv og undlad at tale om ens ”historie” og årsagen til opholdet, men bevar samtalen på et ”overfladisk” niveau – small talk. Vi har ikke gruppeterapi, men fælles kaffe/tepauser med alm. snak hvor det er naturligt at trække sig hvis man vil sidde alene.

  • Vi har ikke tv/radio og beder gæsterne anvende hovedtelefoner ved lytning af musik o.l.

  • Rygning er kun tilladt udenfor ejendommen ved vejen.

  • Alkohol: Vi anbefaler at man undgår at nyde alkohol under opholdet, og vi fraråder det specielt under samværet med de andre gæster. Hele opholdet har til hensigt at frembringe en klarhed, og her virker alkohol modsatrettet.

  • Opholdet slutter mellem kl. 15 og 17.00 på hjemrejsedagen. Ønsker man, for en kort bemærkning, at vise stedet frem for pårørende kan det ske efter kl. 15.00, og efter aftale med os.

Generel information om at være hos os 

​Vi anbefaler, at man under opholdet undgår at tale om ​hvilken stilling/uddannelse/arbejdssituation man har eller har haft. Det gør, at ingen behøver tale om sit fag – nogle fag afstedkommer mange spørgsmål og man skal selv bestemme, hvor meget man fortæller de andre om sig selv, derved har vi kunne have advokater, læger, politifolk, sagsbehandlere sammen med andre, uden at det bliver en belastning for dem. Nogle fag afstedkommer mange spørgsmål (– feks. læger der ellers vil blive spurgt om alting). Man bestemmer selv hvor meget man fortæller de andre om sig selv. 

Gruppeterapi anvender vi ikke på grund af den eventuelle retraumatisering, der kan opstå ved at man taler om egne og lytter til andres problemer.

Ved kaffe/te pauser samt måltiderne kan der samtales, på et "smalltalk niveau”, hvis man hellere vil sidde for sig selv uden at være en del af samtalen - så kan man dette.

Citat fra en gæst:

“Der er en fantastisk sammenhæng og mening i hele terapiforløbet.”

bottom of page