Omgivelserne

Terapihaven ligger i et typisk Odsherredsk landskab med udsigt over bløde bakker og dyrkede marker.

Det specielle lys og farverne har som på Skagen tiltrukket kunstnere, og der er gallerier og udstillinger i nærheden.

I Kongsøreskov er der badestrand med handicapvenlig badebro, bålpladser og dejlige turmuligheder. Der er en smuk gåtur rundt om Grønland - ca.4,5 km. Nærmeste lille landsby Egebjerg ligger ca. 2 km væk. Nykøbing og Vig ca.10 km.

Criate - et kreativt værksted

Fotograf Johnny Møller har taget nogle fantastiske fotos i og omkring Odsherred Terapihave - vi har fået lov til at vise dem her. God fornøjelse.

Ridetur med guide

Fantastiske naturoplevelser i skoven og ved vandet på dejlige islandske heste.

Alle kan være med, både begynderen, dem der aldrig har siddet på en hest før, samt de øvede. På alle hold får du hjælp til det du ikke har prøvet før.

Priser ses på hjemmesiden.

"Min tilværelse her er allerede tilrettelagt efter regelmæssige og faste rammer. Efter min morgenkaffe går jeg en tur i min have, og når jeg har været hele vejen rundt, går jeg ud gennem den lille trælåge og fortsætter henover en grøft; og så åbner der sig lidt efter en ny have, som vokser vildt og har forvandlet sig til en frydefuld, stille, hyggelig lille plet med en usædvanlig mangfoldighed af fugle. Pirolens kalden og nattergalens triller er de sange, jeg finder mest henrivende. Nogle steder er stierne så frodigt tilgroede og det grønne så friskt og kraftfuldt, at man næsten føler sig som i skovens dyb. Her spadserer jeg så rundt og sætter mig lidt efter i skyggen og tilbringer omtrent en time og er bare tilstede. Der er intet, der kan sammenlignes med disse stunder af afsondring, som når man sidder kun omgivet af alt det grønne og blomsterne og lytter og observerer det organiske liv, der, skønt det manifesterer sig stille, taler langt højere om uendelighed i tid og rum end alle vejes buldren og bylivets støj.

Når jeg har været udenlands og midt i al den slående og luksusprægede skønhed, som Sydens natur byder på, har jeg

aldrig oplevet sådanne stunder af guddommelig henrykkelse, og de er dyrebarere for mig end selv fryden ved kunsten. Jeg elsker åbne landskaber ved solnedgang, og engen foran huset med træerne og syrenbuskene og åen ved

udkanten er perfekt til en fortryllende aftentur. Åh, hvor er alt dette et vidunderligt liv!"

Peter  Iljich Tjajkovskij, 1885